Logo

Wat is haptotherapie

Binnen de haptotherapie staat het hier en nu centraal met als uitgangspunten voelen en ervaren. Daar waar problemen ontstaan tussen voelen en denken biedt de haptotherapie ondersteuning en begeleiding. Zo kan er een (nieuwe) balans ontstaan.

Als je bereid bent een onbalans in je gevoelsleven te onderzoeken is dit het moment voor haptotherapie.

"Van onbalans naar evenwicht."

Je wordt in de haptotherapie geconfronteerd met hoe je, je voelt en hoe je daarmee omgaat. Er ontstaat bewustwording vanuit je gevoelsleven. Zo komt er inzicht in de relatie met jezelf en anderen, hierdoor ontstaan nieuwe keuzemogelijkheden.

Haptotherapie is bedoeld voor mensen, die zich bewust zijn van een onbalans tussen voelen en denken en hier op een ervaring gerichte manier iets aan willen doen.

Haptotherapie is bedoeld voor mensen die:

"Van uitgeblust naar opgebloeid"

Voor meer informatie: https://haptotherapeuten-vvh.nl/

Wat gebeurt er tijdens een sessie?

Een sessie van een uur bestaat meestal uit een combinatie van inzichtelijke gesprekken, waarin jouw beleving centraal staat, ervaringsoefeningen en aanraking.

De haptotherapie kun je onderverdelen in een intakefase en een procesfase. In de intakefase staat bewustwording centraal. In de procesfase staat de verandering centraal.

Verschillende mogelijkheden: Naast een individuele therapie is er ook een mogelijkheid om samen met een partner, met het gezin of ouder en kind, haptotherapie te volgen.

GZ haptotherapeut

Als GZ-Haptotherapeut ben ik geregistreerd bij de Vereniging van Haptotherapeuten (VVH). Geregistreerde haptotherapeuten moeten voldoen aan strenge kwaliteitseisen. De behandelingen worden erkend en (gedeeltelijk) vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Zie de Vergoedingenlijst. Een doorverwijzing is niet nodig en de behandelingen gaan niet af van uw eigen risico.

Hoe maak ik een afspraak?

Je kunt zonder verwijzing rechtstreeks een afspraak maken met Nici van Hout, GZ-Haptotherapeut.

Haptotherapie